forestfloor

Limburg

 Dit bestaat op dit moment uit vier personen. Els Dohmen is onze voorzitter. Zij vertegenwoordigt ook het bestuur van 50PLUS Limburg in de adviesraad. Dit is een raad, waarin alle voorzitters van de provinciale afdelingen zitting hebben. De raad heeft tot taak om gevraagd of ongevraagd advies te geven aan het landelijk bestuur. Op deze manier krijgt het Hoofdbestuur mee wat er speelt binnen de provinciale afdelingen en omgekeerd worden de afdelingen op de hoogte gebracht wat er binnen het hoofdbestuur afspeelt. Verder zitten in het bestuur Natascha  Kroonstuiver als vice-voorzitter, Hein Meijer voorlopig als penningmeester (deze functie is vacant) en Jos van den Borne als secretaris.

 

Nieuwe leden

Via Peter Pont, manager partijkantoor, krijgen wij maandelijks een overzicht van mensen uit Limburg die lid geworden zijn van onze partij. Uiteraard zijn we heel blij met nieuwe leden van 50PLUS.

Als bestuur vinden we het heel belangrijk dat u als nieuw lid vroegtijdig op de hoogte wordt gebracht van wat we doen binnen de afdeling Limburg.

Provinciaal bestuur

Het provinciaal bestuur is zoals alle overheidsbesturen duaal opgebouwd. Dat betekent dat de Provinciale Staten het hoogste orgaan is in de provincie. Dit bestuur verstrekt opdrachten aan de Gedeputeerde staten. De leden van GS voeren die uit en de Provinciale Staten controleert op haar beurt de uitvoering ervan. Onze partij is met 1 zetel vertegenwoordigd in de Provinciale Staten, ook wel het Limburgs Parlement genoemd en wel door Henk van der Linden.

Bij zijn werkzaamheden wordt Henk ondersteund door Hein Meijer als fractiemedewerker, en Ab Wissingh en Anne Marie Fischer-Otten als fractieondersteuners.

Waterschappen

In 2015 heeft onze partij ook meegedaan aan de waterschapverkiezingen. Bij beide waterschappen in onze provincie (Peel- en Maasvallei en Roer en Overmaas) kregen we één zetel in het algemeen bestuur. Op 1 januari 2017 gaan beide waterschappen in Limburg fuseren en zal de heer Jacques Arntz namens onze partij zitting nemen in het algemeen bestuur. Een goede zaak want dan blijft onze partij een woordje meespreken binnen dit bestuur.

Betrokkenheid

Zoals u ziet, wordt er op dit moment veel gedaan door een kleine groep mensen. Het zou goed zijn als meer partijgenoten een actievere rol willen vervullen binnen onze partij.  We zouden graag een bestuur hebben dat uit minimaal vijf personen bestaat. Daarbij zijn we naarstig op zoek naar iemand die handig is met het beheren van de website.

Ook kunnen we hulp van alle leden gebruiken, niet alleen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart 2017, maar ook bij de ledenwerving op de laatste zaterdag van iedere maand, door onze partij uitgeroepen tot “Paarse Zaterdag”.

Het jaar 2018 wordt belangrijk voor onze partij omdat we willen meedoen aan de gemeenteraads­verkiezingen. Het afdelingsbestuur heeft de wens uitgesproken om in minimaal 10 gemeenten in Limburg mee te doen; in ieder geval in alle gemeenten met meer dan 40.000 inwoners.

Ledenwerving

Heel belangrijk voor onze partij is de ledenwerving. Op de “Paarse Zaterdagen” gaan we daad­werkelijk de straat op om meer leden te werven. Hoe meer leden, hoe krachtiger onze partij kan worden. Dat is hard nodig gezien alle bezuinigen die op dit moment plaatsvinden, vooral voor de ouderen, en ook gezien de werkeloosheid onder 50 plussers.

Overigens hoeft u niet te wachten tot we echt de straat opgaan of ons laten zien op  beurzen en markten. Leden werven kunt u ook op familiefeestjes of bijeenkomsten waar leden uit onze doelgroep sterk vertegenwoordigd zijn. We hopen dat de ledenwerving gaat werken als een olievlek. Hoe meer leden, hoe sterker onze partij!

Ledenbijeenkomsten

Wij willen niet alleen vragen, maar ook wat bieden. Twee keer per jaar is er een bijeenkomst voor alle leden die zich het afgelopen half jaar hebben aangemeld. Hierbij zijn zeker twee bestuursleden aanwezig en ook Henk van der Linden, ons fractielid in de Provinciale Staten. U kunt dan kennis maken met bovengenoemde leden, maar ook met uw nieuwe partijgenoten. Tijdens deze bijeen­komst kunt u alle vragen stellen waarmee u zit, uw wensen uiten, input aanleveren en u krijgt de nodige informatie.

Wij zoeken altijd een locatie in de omgeving waar de meeste nieuwe leden wonen en gelegen nabij een station en waar u gemakkelijk kunt parkeren. De volgende bijeenkomst vindt plaats in oktober, vermoedelijk ergens in Zuid-Limburg. De uitnodiging ontvangt u medio september.

Bezoek Gouvernement

Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Gouvernement. Tijdens dit bezoek kunt u zien en beleven hoe het er hier aan toe gaat. Mocht u van dit aanbod gebruik maken, laat het ons weten en we gaan het regelen.

Vragen/opmerkingen

Hebt u nu al vragen of opmerkingen op bestuurlijk niveau, dan kunt u mailen of bellen naar de voorzitter ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-11853432) of secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-12038524 ). Als u een vraag heeft voor Henk van der Linden, dan kunt u hem bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-17748559.

Met vriendelijke groet,

Jos van den Borne,

Secretaris


Privacy Protocol

[klik hier] 50PLUS Privacy Protocol

Ledenvergadering Limburg

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 30 juni 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 18 november 2017.

Profielschetsen

[klik hier] voor profielschets Statenleden

[klik hier] voor profielschets Waterschappen

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ