forestfloor

Limburg

50PLUS is een jonge partij die in Provinciale Staten, Waterschappen en Eerste en Tweede Kamer al goed is vertegenwoordigd. Er ontbreekt echter nog een politiek-bestuurlijke schakel en dat is de gemeente. Om goed inhoud te geven aan de lokale ‘noden’ van 50-plussers streeft 50PLUS er na om ook op gemeentelijk niveau goede vertegenwoordigers te hebben. Daarom wil 50PLUS deel gaan uitmaken van de gemeenteraden van Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 heeft 50PLUS in de Limburgse gemeenten ver boven het landelijke gemiddelde van 50PLUS gescoord. Er is dus een groot kiezerspotentieel in deze drie gemeenten om een goede uitslag op 21 maart 2018 voor de partij te behalen en met een aantal 50PLUS-raadsleden in de gemeenteraden van Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht te komen.

50PLUS zoekt dan ook kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Politieke ervaring is geen must, maar enige ervaring mag natuurlijk wel. 50PLUS verwacht van kandidaten dat zij energiek midden in de samenleving staan, teamplayers zijn, en beschikken over voldoende tijd, om zo de belangen van ouderen én jongeren goed te vertegenwoordigen.

Aan de verkiezingsprogramma’s van deze drie gemeenten wordt nog gewerkt op basis van een 50PLUS raamprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. 50PLUS legt in dit programma terecht de nadruk op de 50-plussers, omdat die de afgelopen jaren het meeste zijn geraakt en hebben ingeleverd op werk, inkomen, zorg, welzijn, en wonen. Deze groep, en dat begint eigenlijk al bij 45-plussers, heeft volgens 50PLUS dus alle reden om hun toekomst zorgwekkend tegemoet te zien.

Belangstellenden om voor 50PLUS op de kandidatenlijst te staan in de gemeenten Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht en die namens 50PLUS zitting willen nemen in de gemeenteraad worden verzocht een e-mail met motivatie en een recente CV te sturen naar de coördinator GR2018 van 50PLUS Limburg, de heer Bert Kannegieter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

50PLUS nodigt ook 50-minners uit om hun belangstelling kenbaar te maken, want ook voor deze toekomstige ouderen staat 50PLUS op de bres.


Privacy Protocol

[klik hier] 50PLUS Privacy Protocol

Ledenvergadering Limburg

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 30 juni 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 18 november 2017.

Profielschetsen

[klik hier] voor profielschets Statenleden

[klik hier] voor profielschets Waterschappen

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ