forestfloor

Limburg

Uitnodiging

Provinciale Algemene Vergadering 50PLUS Afdeling Limburg

op zaterdag 30 juni 2018 van 14.00 uur tot 16.00 uur

in De Graasj Roermond, Knevelgraafstraat 21, 6041 GP Roermond.

Geachte 50PLUS-leden in de provincie Limburg,

Volgend jaar zijn op woensdag 20 maart 2019 de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. In dat kader hebben de leden in de Algemene Vergadering van 50PLUS op zaterdag 26 mei 2018 in Driebergen de heer Simon Geleijnse als voorzitter van de Landelijke Raamprogrammacommissie Provinciale Staten gekozen en de heer Chris Spooren als voorzitter van de Landelijke Raamprogrammacommissie Waterschappen. Deze commissies worden in overleg met het Hoofdbestuur uitgebreid en gaan dan aan de slag met het schrijven van een raamverkiezingsprogramma. Per provincie worden dan de inhoudelijke uitgangspunten verder uitgewerkt door de provinciale programmacommissies die in het najaar worden samengesteld.

Een ander belangrijk element is de samenstelling van de concept kandidatenlijsten 2019 voor Provinciale Staten en Waterschap. De provinciale afdelingsbesturen stellen hiervoor een kandidaatstellingscommissie in. Een eerste stap op weg naar deze commissies zijn de benoemingen van de voorzitters van de kandidaatsstellingscommissies Provinciale Staten en Waterschap. Het afdelingsbestuur Limburg stelt als voorzitter van de kandidaatsstellingscommissie Provinciale Staten de heer Ludo Wijnands voor en als voorzitter van de kandidaatsstellingscommissie Waterschap de heer Chris Spooren.

In de Provinciale Algemene Vergadering op zaterdag 30 juni 2018 vraagt het Afdelingsbestuur aan de Limburgse 50PLUS-leden de heer Wijnands en de heer Spooren te kiezen voor de bovengenoemde voorzittersfuncties. Verder zal ter vergadering een toelichting worden gegeven over het verdere voorbereidingstraject van deze verkiezingen.

De heer Wijnands is lid van 50PLUS, woont in Maastricht en is in de periode 2011-2015 namens 50PLUS Statenlid geweest van Provinciale Staten van Limburg, daarnaast heeft hij in het verleden diverse politieke en bestuurlijke functies bekleed. Op dit moment vervult de heer Wijnands geen functies meer. De heer Wijnands is ervaringsdeskundige in het politieke veld en hij heeft onder andere als hoofd exploitatie en projectmanager gewerkt met het aandachtsgebied personeelsaangelegenheden, zoals werving en selectie van personeel. De heer Spooren is lid van 50PLUS, woont in Breugel (Noord-Brabant). Verder is hij momenteel lid namens 50PLUS van het Algemeen Bestuur van het Waterschap De Dommel (Brabant) en verder is hij gemeenteraadslid geweest in Son en Breugel. De heer Spooren is ervaringsdeskundige binnen het Waterschap en heeft in het verleden ook de nodige ervaring opgedaan in het aandachtsgebied selectie en scouting.

Noteer alvast in uw agenda deze vergadering op zaterdag 30 juni 2018 van 14.00 uur-16.00 uur. Verder wordt op de vergadering stilgestaan bij de gemeenteraadsverkiezingen 2017. Daarnaast zal het afdelingsbestuur een lid van het nieuwe hoofdbestuur uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

namens het Afdelingsbestuur 50PLUS Limburg.

Els Dohmen, voorzitter,

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Privacy Protocol

[klik hier] 50PLUS Privacy Protocol

Ledenvergadering Limburg

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 29 december 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 30 juni 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 18 november 2017.

Profielschetsen

[klik hier] voor profielschets Statenleden

[klik hier] voor profielschets Waterschappen

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ