forestfloor

Limburg

In november 2018 zullen in de nieuwe gemeente Beekdaelen voor het eerst gemeenteraadsverkiezingen zijn. Een aantal landelijke politieke partijen hebben al aangegeven in november aanstaande in de nieuwe gemeente aan d verkiezingen mee te zullen doen.
50PLUS als landelijke partij is momenteel ook aan het nadenken of een zelfstandige deelname de beste weg is om de ouderenbelangen in Beekdaelen te waarborgen.

Dat er voldoende belangstelling voor 50PLUS en haar doelen is op zich geen vraag. Bij de laatste verkiezingen in 2017 heeft 50PLUS in de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen net geen 5% van de stemmen behaald. Omgerekend naar de beschikbare zetels van Beekdaelen zou dit 1 of zelfs 2 zetels (van de in totaal 25 zetels) betekenen.

Voor Beekdaelen moet de afweging of 50PLUS als zelfstandige partij wil meedoen, nog plaatsvinden. Eind vorig jaar en in februari 2018 heeft onder leiding van Bert Kannegieter (die ook raadslid is in Onderbanken) een gesprek met een aantal leden en belangstellenden plaatsgevonden. Tijdens die bijeenkomst zijn een aantal mogelijkheden verkend. In februari is aagegeven dat we even de resultaten van de verkiezingen van 21 maart 2018 afwachten en dan onze koers gaan bepalen. De verkieizingen zijn inmiddels geweest en de resultaten in Limburg waren goed. Als we als 50PLUS zelfstandig zouden willen meedoen, dan moeten ook aan een aantal eisen van het Hoofdbestuur voldoen (zoals een minimaal aantal leden, een inhoudelijk programma en aeen aantal andere zaken).

Om die reden wil ik u als leden van harte uitnodigen om over de deelname van 50PLUS te spreken en een richting te bepalen. Dit gesprek zal plaatsvinden op zaterdag 14 april om 14.00 uur op het adres Dorpsstraat 90, Bingelrade (telnr. 046-4425787).

Als u mee wil praten bent u van harte welkom. U kunt dan contact opnemen met Bert Kannegieter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 046-4425787 / 0611122762).

50PLUS in Beekdaelen

-- met vriendelijke groet, 50PLUS Beekdaelen voor deze, Bert Kannegietervicevoorzitter 50PLUS Limburg 


Privacy Protocol

[klik hier] 50PLUS Privacy Protocol

Ledenvergadering Limburg

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 29 december 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 30 juni 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 18 november 2017.

Profielschetsen

[klik hier] voor profielschets Statenleden

[klik hier] voor profielschets Waterschappen

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ