forestfloor

Limburg

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap 2019

Datum: 23 augustus 2018

Beste leden,

Op woensdag 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor zowel de Provinciale Staten als het Waterschap. Uiteraard neemt ook 50PLUS in Limburg deel aan beide verkiezingen. We gaan voor een zo’n goed mogelijk resultaat en daarvoor hebben we sterke kandidatenlijsten nodig.

Mocht u interesse hebben om op één of beide lijsten te willen staan, dan kunt u uw kandidatuur bekend maken door een motivatiebrief en uw CV in te zenden. Beide mogen niet langer zijn dan een A-4tje en moeten op vrijdag 7 september 2018 om 24.00 uur binnen zijn bij de voorzitters van de kandidaatstellings­commissies. Voor de Provinciale Staten is dat Ludo Wijnands, e-mail: lDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor het Waterschap is dat Chris Spooren,  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u voor beide kandidatenlijsten interesse hebt, moet u twee aparte sollicitaties schrijven.

Indien u in uw sollicitatie(s) aangeeft dat u op een verkiesbare plaats wilt, dan wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Voor de Provinciale Staten worden deze gehouden op vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2018; voor het Waterschap op dinsdag 25 en woensdag 26 september 2018. Op dit moment is nog niet bekend waar de gesprekken plaatsvinden. Als u alleen lijstduwer wilt zijn, wordt u niet uitgenodigd voor een gesprek en komt u niet op een verkiesbare plaats te staan.

Tijdens de gesprekken wordt u door de leden van de kandidaatstellingscommissie op een aantal criteria bevraagd, waarbij niet ieder criterium even zwaar telt. Uiteindelijk leidt dit tot concept kandidatenlijsten, vast te stellen in de Provinciale Algemene Vergadering op zaterdag 24 november 2018. Degene die bovenaan aan de lijst komt te staan is de kandidaat-lijsttrekker.

Om te kunnen solliciteren moet u voldoen aan de volgende criteria:

  • U moet minimaal een jaar aaneengesloten lid zijn van 50PLUS;
  • U mag geen lid zijn van een andere partij die ook zitting heeft in de PS of het Waterschap;
  • U mag geen afbreukrisico vormen voor de partij;
  • U moet de Nederlandse nationaliteit hebben;
  • U moet woonachtig zijn in Limburg;
  • U mag geen ambtenaar zijn bij de PS in Limburg of het Waterschap Limburg.

Op de website van 50PLUS Limburg vindt u de functieprofielen voor de kandidaat-Statenleden en kandidaat-leden voor het algemeen Bestuur van het Waterschap.

We zien uw sollicitatie(s) met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Afdelingsbestuur 50PLUS Limburg


Privacy Protocol

[klik hier] 50PLUS Privacy Protocol

Ledenvergadering Limburg

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 29 december 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 30 juni 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 18 november 2017.

Profielschetsen

[klik hier] voor profielschets Statenleden

[klik hier] voor profielschets Waterschappen

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België